• De Rospot tegen Kanker is terug!

  Met De Rospot tegen Kanker zet Kom op tegen Kanker heel Vlaanderen aan om ros geld in te zamelen tegen kanker. Ook de gemeente Opwijk doet mee!

   

  Deponeer je rosse muntjes (of andere eurocenten- of briefjes) in de Rospot tegen Kanker op de dienst burgerzaken, Marktstraat 55 in Opwijk. De actie loopt tot 25 mei 2018.

   

  Meer info: iedereentegenkanker.be

 • PWA wordt wijk-werken

  In 2018 startte het nieuwe systeem van wijk-werken, de opvolger van het PWA-systeem. 24 gemeenten in Halle-Vilvoorde gaan hiervoor samenwerken. Haviland wordt de wijk-werkorganisator. Zowel particulieren, onderwijsinstellingen, vzw’s als gemeentes en OCMW’s kunnen een beroep doen op wijk-werkers voor het uitvoeren van bepaalde (eenvoudige) taken. Klanten moeten hiervoor wijk-werkcheques aanschaffen van 7,45 euro.

   

  De wijk-werkers zijn mensen die tijdelijk werkervaring moeten opdoen om op termijn terecht te kunnen op de reguliere arbeidsmarkt. Zij voeren taken uit zoals klein tuinonderhoud, busbegeleiding, hulp bij middagtoezicht, kleine herstellings- en onderhoudswerken, logistieke hulp bij evenementen, enz. Lore Wouters is vanaf 7 mei de bemiddelaar wijk-werken. Zitdag elke maandag (niet op 30 april) van 9 tot 12 uur in Sociaal Huis De Wegwijzer. M 0491 35 30 41 – E lore.wouters@vdab.be

 • Oplichters aan de lijn? Zo kunt u ze herkennen!

  U kreeg een mooi aanbod per telefoon, maar u weet niet wie u belde of hoeveel het u kost? Dan is de kans groot dat u werd opgebeld door een oplichter.

   

  Heel wat consumenten komen in contact met onbetrouwbare televerkopers. Zo ontving de FOD Economie in 2017 meer dan 5.400 meldingen over misleidende telefoontjes, gemiddeld 15 meldingen per dag, en gingen in datzelfde jaar 1 op de 5 klachten bij het Europees Centrum voor de Consument over deze praktijken.

Meer nieuws Inschrijven nieuwsbrief
UiT in Opwijk
 • Modeshow Gie Sels

  24mei2018

  Woonzorgcentrum De Oase organiseert een modeshow in samenwerking met Gie Sels, die hun nieuwe zomercollectie komen presenteren. Leuke mode voor dames en heren. Gie Sels staat garant voor goede...

 • Verjaardagsfeest

  30mei2018

  Alle bewoners die jarig zijn tijdens de maand mei worden nog eens extra gevierd. Zij krijgen van het woonzorgcentrum een glaasje schuimwijn en een stuk taart aangeboden. Tijdens deze namiddag...

 • Filmnamiddag

  31mei2018

  Het animatieteam tovert zaal Satijn om tot een ontspannende cinemaruimte. Kom er samen met het animatieteam een gezellige filmnamiddag van maken.

Meer activiteiten