Fair Trade

Word FairTradeFan!

Maak van Opwijk een 5 sterren gemeente en word fairtradefan! Op onze unieke pagina vind je meer informatie over activiteiten én op de kaart van je gemeente vind je heel wat informatie over verkooppunten van fairtradeproducten. Klik hier als je je wil registreren als FairTradeFan.

Opwijk is FairTradeGemeente

Sinds november 2012 voldoet de gemeente Opwijk aan alle voorwaarden en mag ze zich FairTradeGemeente’ noemen. FairTradeGemeente’ is een titel die aangeeft dat een gemeente én haar inwoners eerlijke handel een warm hart toedragen én er ook effectief werk van maken. FairTradeGemeente is een campagne van Max Havelaar, Oxfam-Wereldwinkels, Vredeseilanden en 11.11.11. Om de felbegeerde titel te bekomen dient de gemeente aan 6 criteria te voldoen.

  1. Het lokale bestuur keurt een resolutie goed die fairtrade steunt en beslist om koffie en minstens één ander product met Max Havelaarkeurmerk aan te kopen. Ze promoot bovendien op regelmatige basis het bewustzijn rond fairtrade.
  2. Minstens twee fairtradeproducten moeten duidelijk beschikbaar zijn in de plaatselijke winkels en horeca. Ze communiceren over het feit dat zij fairtradeproducten verkopen of serveren.
  3. Fairtradeproducten worden gebruikt door een aantal lokale bedrijven, verenigingen en scholen. Hier worden educatieve campagnes georganiseerd om de kennis over en de betrokkenheid met fairtrade te vergroten.
  4. Er wordt werk gemaakt van de nodige media-aandacht voor de campagne.
  5. Er is een lokale trekkersgroep actief die de nodige initiatieven neemt om de titel te behalen. Nadien zorgt zij voor de continuïteit van de FairTradeGemeente.
  6. Naast fairtrade-iniatieven wordt er een nieuw initiatief ontwikkeld in de gemeente dat het duurzaam consumeren en produceren aanmoedigt. Er wordt rond dit initiatief duidelijk gecommuniceerd.

  

De trekkersgroep van Fair Trade bestaat uit leden van het Derdewereldhuis.

  • print
  • pdf

Contact

Diensten

Welzijn
Kloosterstraat 10
1745 Opwijk

T 052 36 90 17
Contacteer ons
http://www.opwijk.b...

Contactpersoon

Lesy Karel
T 052 36 90 11
Contacteer mij