Woningen

Eigen woningen: het OCMW heeft een aantal woningen in eigendom die verhuurd worden aan sociaal begeleide personen

 

Huurwoningen: het OCMW huurt een aantal woningen van privé- eigenaars die het doorverhuurt aan sociaal begeleide personen. 

Het OCMW betaalt de hoofdhuur aan de eigenaar en zal er ook op toezien dat de woning degelijk onderhouden wordt.

 

Doorgangswoning:  iedere inwoner van de gemeente Opwijk kan in deze woning terecht in geval van overmacht (brand, onbewoonbaar verklaren van huidige verblijfplaats, uithuiszetting).

Deze woning wordt voor een beperkte duur, maximum 6 maanden ter beschikking gesteld.  Er wordt een vergoeding per maand gevraagd afhankelijk van het inkomen. Er wordt tijdens deze periode intensief gezocht naar een woning op de private of sociale huurmarkt.

 

Crisisopvang: het OCMW huurt een woning van de gemeente, die omgevormd is tot crisiswoning. Deze woning is bedoeld voor daklozen, die in begeleiding zijn bij de medewerkers van de afdeling sociale zaken.

In deze woning bevinden zich 4 kamers voor opvang van alleenstaanden en één studio voor een alleenstaande ouder/ koppel met 1 kind.

Deze woning wordt voor een beperkte duur, maximum 6 maanden ter beschikking gesteld.  Er wordt een vergoeding per maand gevraagd. Tijdens deze periode wordt er intensief gezocht naar een woning op de private of sociale huurmarkt.

 

  • print
  • pdf

Contact

Contactpersoon

Thomas Vivianne
T 052 36 95 15
Contacteer mij